.

duminică, 2 decembrie 2012

Finish again

Și-a venit și momentul ultimei postări pentru SuperBlog, de anul ăsta. De mâine, revin doar nervii, revelațiile și maniile mele.
Dar, pentru că e tradiție și pentru că se cere o încheiere...

E al treilea an în care particip. N-am putut să nu observ că, de la an la an, regulamentul se îmbunătățește. Devine mai clar, mai strict, se-nvață din anii trecuți și se respectă mai mult cerințele. Faptul că pentru fiecare probă a fost termen de o săptămână mi-a ușurat munca. Chiar dacă multe dintre probe le-am postat în ultimul moment.
S-a respectat partea cu penalizările, temele au fost mai libere și cu accent mai mult pe creativitate, s-a simțit lipsa sponsorilor gen Asus și AMD, nu doar la nivel tehnic ci și, de ce să nu recunosc, la nivel de premii. Poate la anu` vor fi din nou printre sponsori. Dar anul ăsta a fost o competiție puțin mai degajată, cel puțin la nivel de probe.

N-am înțeles însă, oricât aș fi încercat, ce s-a întâmplat cu juriul de anul ăsta. Mi s-a părut mai dezinteresat, mai subiectiv, mai greu de ghicit, în ciuda faptului că parte dintre persoanele din juriu au fost aceleași ca anul trecut. Au fost probe la care mă așteptam la mai mult măcar prin comparație, și probe care m-au uimit prin punctajul mare, când nu mă așteptam. Mă rog, juriul e tot uman, oricât am cere imparțialitate.

Dacă paticipanții trebuie să respecte un dead-line, aș sugera același lucru și pentru juriu. Pentru că unele note ori s-au dat extrem de târziu, ori s-au dat pe tranșe. La fel aș sugera, dacă se poate, să fie citite toate postările participante și abia apoi să se facă notarea. Doar citind tot poți face o comparație și decide cine ce punctaj merită. Dar chestia asta mă-ndoiesc că poate fi trecută în regulament.

Sponsor preferat. Aici e greu. Aș putea numi pe cei care mi-au dat 100 de puncte. Ar fi subiectiv din partea mea. Așa că o să spun LuxuryGifts, chiar dacă am avut un 55 de la ei. Mea culpa. Mi s-a părut cel mai implicat. Cu explicații la notare, cu explicații în plus la cerință, cu comunicare pe tot parcursul competiției, cu dead-line respectat.

Cu toate că regulamentul s-a îmbunătățit, organizarea a fost mai bună, sponsorii mai implicați, nu pot să nu observ o deteriorare din ce în ce mai mare a participanților. Și nu sunt eu omul care să arunce cu pietre. Dar când toată lumea pornește cu ideea că va ieși pe primul loc și vede că nu se întâmplă așa, și-ncepe să arunce cu noroi în stânga și-n dreapta, încep să mă-ndoiesc de maturitatea sau calitatea oamenilor.

Și mi-a plăcut că notele nu s-au făcut publice. Public a fost doar clasamentul. Oricât ar spune unii că e lipsă de transparență. Te interesează capra vecinului? Pune și fă, frumos, calcul pe hârtie. Altminteri, nu văd de ce te-ar interesa altă notă decât a ta.

Nu m-am implicat în discuții pe forum, mi-a rămas acolo, undeva, un spin de anul trecut, când ce am publicat pentru SuperBlog a fost atacat direct pentru că a fost notat mult peste așteptările unora, am văzut că și anul ăsta se practică râca pentru ocupanții primelor locuri, mă gândesc că dacă toți am ieși pe primul loc n-ar mai fi o competiție, ar fi act de caritate.

Am citit postări veninoase a propos de sponsori, de organizatori, de participanți, am citit postări bune, postări geniale, postări slăbuțe bine cotate, am citit simplu, am citit muncă, am citit je m`en foutism, am văzut mai multă răutate decât în anii trecuți, am simțit subiectivitate și discriminare și, peste toate astea, nu mă pot opri să nu apreciez implicarea organizatorilor, care au răspuns promt și decent tuturor.

Pân` la următorul SuperBlog, la bună vedere!

6 comentarii:

  1. Camelia, multumim mult pentru implicare si feedback. Faptul ca participi la SuperBlog de 3 ani consecutiv ne onoreaza si ne incanta. Speram sa te regasim si la competitiile viitoare. Pana atunci, toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru toate articolele! Mie mi-a placut foarte mult tot ce ai scris si sper sa ocupi un loc cat mai bun! Mult succes!
    Eu sunt la prima participare la SuperBlog. Mi-ar fi placut sa am mai mult timp la dispozitie, am incalcat adesea termenele limita, dar una peste alta a fost o experienta placuta, interesanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. săru` mâna :P

      este o experiență frumoasă, mai ales că te întreci, în primul rând, cu propria persoană ;)

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger