.

vineri, 6 iulie 2012

Poanta cu voi și Ponta

Că a copiat sau n-a copiat Ponta, cu ce mă afectează pe mine? Cafeaua mea are același gust, același număr de țigări îl fumez, tot îmi plac pisicile, de-abia aștept să plec la mare, îmi place să te fac să râzi, același loc de muncă îl am, nervi îmi fac aceleași persoane. Dacă viața mea s-ar schimba radical pentru că a făcut sau n-a făcut Ponta, poate m-aș stresa. Dar așa? De ce oriunde mă uit, văd aceleași chestii stupide și care nu afectează nici pe dracu`?

Zilele trecute erau strânse vreo 20 de persoane, plozi și babalâci, cu pancarte cu cel mai stupid mesaj din ultimul timp: ”Eu nu fur. Mai e cineva aici?” Nici eu nu fur, da` cineva-ul ăla mi-a râcâit retina. E puțin ilogic. Presupun că nu încăpea mai mult pe o foaie A4. Pentru restul ideilor neplagiate.

A, da, ce s-ar întâmpla dacă am copia cu toții? Dacă aș fi copiat eu la licență... Dacă melodiile ar fi toate copiate... Dacă Proust l-ar fi copiat pe Gide, blablabla. Încearcă și vezi ce se întâmplă. Isterizează-te când te copiază cineva pe tine. Dar, atât timp cât nimeni n-are ce copia de la tine, normal că unicul lucru pe care îl poți face e să ții pancarta și să strigi ”jos copiatul!” Poate-poate te bagă cineva în seamă, pe spinarea altuia.

Că tu n-ai copiat niciodată! Măcar la o lucrare de control, măcar un gât întins în lucrarea colegului, și tot ai fost acolo. Dar nu, nu corectitudinea copiatului mă stresează. Mă stresează că toți se umflă ca curcani, și ies în stradă, și fac zgomot și tam-tam pentru ceva care nu afectează pe nimeni. Și dacă afirmi că nu te interesează, vai ce lipsit de spirit civic și de moralitate ești! ”Putem noi, ca oameni...”

Din partea mea, dacă vine Ponta și-mi mărește salariul cu 50%, poa` să copieze și constituția Statelor Unite, vezi de-mi pasă!

Pân` la următoarea dilemă, la bună vedere!

2 comentarii:

  1. Ai omis un aspect: Toti frustratii se simt acum superiori lui Ponta, Marga, Udrea si care au mai fost acuzati in ultima vreme. Pana si Basescu a declarat ca n-are decat Institutul de Marina. Asa ca toti cei cu licente si "mastere" facute la "X si 0" le sunt cel putin egali astora...

    RăspundețiȘtergere
  2. pe principiul dacă tot sunt acoperiți cu noroi, să mai aruncăm puțin.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger