.

miercuri, 23 noiembrie 2011

Legea câinilor sau cum să fii turbat pe două picioare

Am crescut crezând că oamenii chiar pot schimba lumea. Că dacă sunt destul de mulţi, şi destul de uniţi, şi dacă vor cu adevărat, chiar pot schimba ceva. Aveam atâtea exemple la dispoziţie: de la sufragete, la Martin Luther King, de la drepturi egale pentru femei, la drepturi egale pentru gay. Şi chiar am crezut că dacă strângi semnături, şi faci scandal, şi te agiţi pentru o cauză bună, cauza aia chiar are şanse de reuşită.

Toată lumea se plânge de "ăia de ne conduc" din ţara asta. Nu m-am plâns. N-am avut de ce. Nici de salarii, nici de disponibilizări, nici de legea pensiilor, nici măcar că s-a scumpit nu ştiu ce cu nu ştiu cât. Pentru că nu-mi pasă. Şi nici nu cred că un limbaj de genul "cretinii, hoţii, nenorociţii" ajută la ceva. Dar azi zic aşa: CÂT DE CRETIN TREBUIE SĂ FII, RETARDATULE, ŞI CÂT DE PSIHOPAT/SADIC/IDIOT ÎNCÂT SĂ SPUI "DA" EUTANASIERII ÎN MASĂ?

Când ţi se explică ca la proşti, cu desene pe hârtie, că sterilizarea e mai eficientă, mai normală şi - nu că te-ar afecta cu ceva - mai umană. Şi când ai exemplul trecutului, care-ţi spune că a fost măcel în 2002, şi n-a fost nimic legal sau uman atunci. Când unii se agită, şi strâng semnături, şi se oferă zeci de ONG-uri să se ocupe de sterilizare/adopţie, numai ca să fie totul ok pentru toată lumea. Când hingher e egal cu călău şi ucigaş cu sânge rece. Când până şi vocile din afară strigă împotriva barbarismului. Când vezi, şi ştii, şi auzi că eutanasierea aia nu se face ca-n filme, că nu adoarme fără griji, că e crunt şi sângeros. Şi cum dormi noaptea? Sau cum mai ai tupeu să te uiţi în oglindă?

Am citit ce presupune legea. Ce ar trebui să fie făcut, şi cum ar trebui făcut. Dar cum n-au fost auzite vocile care au ţipat, cum n-au fost citite semnăturile, cum s-a ignorat orice cale de mijloc şi cum s-a reuşit aprobarea unei legi peste voia multor oameni, mă-ndoiesc de respectarea paşilor frumos descrişi acolo. Au mai fost vorbe frumoase, şi-a fost măcel.

Şi mi-e jenă că am fost atât de plod încât să cred că, într-un regim democratic, se pune preţ pe vocea oamenilor. Şi da, prostia doare; da' nu-i doare pe proşti, îi doare pe cei de lângă ei. Şi, în ciuda tuturor contra-exemplelor, încă mai cred că, poate, în ultimul moment, ceva s-ar putea schimba. Pentru că măcelul nu-i soluţie. Şi Hitler a exterminat evrei; i se pare cuiva că nu mai există evrei în lume?

Pân' la următorii nervi, la bună vedere!

26 comentarii:

  1. "CÂT DE CRETIN TREBUIE SĂ FII, RETARDATULE, ŞI CÂT DE PSIHOPAT/SADIC/IDIOT ÎNCÂT SĂ SPUI "DA" EUTANASIERII ÎN MASĂ?"

    Atat de prost si de psihopat incat sa-mi dau seama ca sterilizarea pe care o invoci nu e o masura viabila din moment ce n-a dat roade in ultimii 20 de ani.

    Atat de idiot incat sa realizez ca ONG-urile pe care le invoci n-au nici o legatura cu salvarea cainilor. Interesele lor sunt cu totul altele.

    Atat de retardat incat sa afirm ca o societate se bazeaza pe regula deciziei majoritatii si nu a vocii mele sau a altui individ izolat...

    Parerea mea: http://ganduriconstantmediocre.blogspot.com/2011/11/s-adoptat-legea-cainilor-maidanezi.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Crud dar adevarat, chiar e naspa ca oamenii devin salbaticiuni...provo

    RăspundețiȘtergere
  3. @Zergu - de ce de fiecare dată când e vorba de câini, se vine cu exemplul "uite ce au făcut bestiile"? da, unele; da, câinii violenţi, bătrâni, bolnavi ar trebui eutanasiaţi. da' cu restul cum rămâne?
    e ca şi cum ai spune că, dacă o femeie a fost violată de un bărbat, trebuie să omorâm toţi bărbaţii...

    RăspundețiȘtergere
  4. @G.C.M. - sterilizare numeşti tu ce s-a întâmplat până acum? da' de bani băgaţi în buzunarul hingherilor şi de câini înapoiaţi pe stradă la fel de fertili pe cât i-au adunat, ai auzit? da' de sterilizări pe viu?
    şi o sterilizare costă mai puţin decât eutanasierea ca la carte.

    daa, clar, e o conspiraţie a ONG-urilor...

    şi unde e majoritatea societăţii când vine vorba de un vot între 300 de inşi?

    dar da; atât de.

    RăspundețiȘtergere
  5. @GABRIEL - nu devin; au fost şi vor rămâne unii dintre ei...

    RăspundețiȘtergere
  6. G C M e prescurtarea de la
    "Gătesc Câini Maidanzei"?
    sau de la
    "Gheu cu miraj"
    ca e cam aspru asa. da' poetic.me gusta

    RăspundețiȘtergere
  7. @dinu roman - îi divulgi şi tu identitatea... nţ, nţ, nţ, dinule;)
    poetic ca mirajul, sau ca gătitul?

    RăspundețiȘtergere
  8. uite cum incepe el frazele:

    Atat de prost/Atat de idiot/Atat de retardat/Parerea mea.

    l-as tavali putin prin miere
    imi plac astia sinceri si complexati.
    :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @dinu roman - tre' să recunoşti că şi-a dat interesul. deci merită miere d'aia mai şmecheră zici tu?

    RăspundețiȘtergere
  10. E vorba de foarte multi bani, de niste contracte grase, de pe urma carora castiga cineva, pe de o parte.
    Pe de alta parte, modelul austriac, unde e nevoie de permis ca sa ai caine considerat potential agresiv si toti cainii sunt inregistrati si platesti taxe pentru ei (daca nu, esti pasibil de evaziune fiscala), mi se pare normal.
    Eu asa da un termen, sa zicem 6 luni: toti vagabonzii, in timpul asta, luati de pe strazi, dusi in cate un centru de asa-zisa ingrijire, toata lumea sa stie unde e: cine se da falos ca ii iubeste, are timp sa mearga si sa-si ia caine pe gratis. Care sunt adoptati, norocul lor. Care nu, salutare, ii eutanasiem si basta. Oricum, s-au inmultit necontrolat. Asta e parerea mea, plecand de la concluzia ca nu pot accepta ca intr-o tara normala, fie ea Romania sau nu, caini fara stapani sa umble liberi pe strazi, reprezentand si un pericol, si o mizerie…
    Stiu, e radical, dar mi se pare prea usor sa sari in apararea lor, dar sa lasi mereu pe umerii altora cheltuielile, bataia de cap. Si-apoi... centrele alea sunt o mizerie, cainii nu sunt fericiti acolo, sunt convins, ne vezi tu pe noi avand centre cu super-conditii? Eu nu...

    RăspundețiȘtergere
  11. @teonegura - am citit şi eu legea; pare...decentă.
    dar în condiţiile în care nici nu s-a aprobat ca lumea şi se trece deja la eutanasiere, nu mi se mai pare ok. şi nu ştiu dacă ai văzut în ce hal se face chestia asta. şi cât de inuman, şi de crud. ai văzut, teo?
    da, s-au înmulţit, pentru că în momentul în care primăriile trebuiau să-i sterilizeze, şi-au bătut joc.
    nu las pe umerii altora, fac cât pot. iar centrele pe care le-am văzut eu - e vorba de rolda şi ajutaţi-l pe lăbuş - erau şi super ok, şi se ocupau şi de adopţie; mulţi adoptaţi, majoritatea în străinătate. deci da, se poate...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Camelia: Problema e că în țara asta de rahat, sterilizarea nu funcționează, că e clar că în multe cazuri îi prind, le pun chestia aia în ureche care, teoretic atestă că-s sterili și apoi le dau drumul și iau banii.

    Oricum, nu cred că o să fie nici eutanasiere, ca toate chestiile din țara asta, se reduce la bani și putere, au spus-o alții și mai bine ca mine. Cel mai probabil o să fie referendumuri locale ce să se facă, eutanasiere sau sterilizare și primarii vor aborda poziția majoritară pentru a-și asigura locul la alegerile care vin, apoi, după vot, o să aibă ei grijă să bage banii-n buzunar fără a cheltui prea mult pe chestii efective.

    Victimele sunt reale, și eu am fost atacat de câini, fără a-i fi provocat, și nu erau doar batrâni, agresivi sau mai știu eu cum, era o haită întreagă.

    Cât timp noi nu ne implicăm direct pe plan politic n-o să se rezolve nimic, pentru că cei corupți n-au nici un interes.

    RăspundețiȘtergere
  13. G.C.M. inseamna ce vreti voi, n-are importanta.
    Eutanasierea este o solutie alternativa (inca una, pentru cine nu intelege), pe langa sterilizare sau adapostire.

    Daca e o crima ca cineva sa aiva o parere diferita de a ta, scuza-ma! Ma retrag.

    Dinule, ce inseamna "complexat"?

    RăspundețiȘtergere
  14. @Zergu - tocmai asta zic: dacă ar lăsa sterilizarea asociaţiilor şi nu primăriei, sterilizarea ar da roade; asta s-a propus, dar nu s-a aprobat.

    şi, ştiind asta, eşti de acord cu un măcel ce nu poate fi numit "eutanasiere"?

    şi la mine au sărit; dar, repet, pentru că unii sunt agresivi, nu văd de ce ar suferi toţi...

    de obicei toţi cei care ajung "sus" uită că promiteau să spună "nu" corupţiei.

    RăspundețiȘtergere
  15. @G.C.M. - şi tu nu înţelegi că se ţipă împotriva eutanasierii pentru că s-a văzut că, în momentul în care e legală, nu mai e privită ca o alternativă. e sânge.
    acum câteva luni, când încă nu se votase total, au murit zeci de câini pentru că unora li s-a părut că e legal. şi nu, nu i-au omorât "medical". i-au chinuit. şi era un adăpost al primăriei.

    părere diferită poţi avea. la fel şi eu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am vorbit de lege si de prevederile ei.
    Ce se face in afara legii se numeste fapta antisociala si se pedepseste.
    N-am spus ca nu sunt idioti care au ucis sau vor mai ucide caini cu furca. Tampiti au fost si la Letea cand omorau caii pentru salam.
    Daca tu sau altii sunteti interesati de problema cainilor, faceti campanii ca oamenii, atunci cand vor fi intrebati ce solutie aleg sa raspunda ca vor sterilizare!

    RăspundețiȘtergere
  17. @G.C.M. - păi, şi eu am spus că legea e... decentă. dat nu se aplică aşa cum ar trebui, şi nici unul dintre cei care n-au respectat-o n-a fost pedepsit. chiar crezi că e atâta revoltă degeabă?

    "ca oamenii"? ţi se pare ceva inuman în ce s-a făcut până acum? proteste, petiţii, articole... ce nu e "ca oamenii" în asta?

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai atunci revola-te impotriva aplicarii brutale si "dupa ureche" a legii asteia. Revolta-te impotriva imbecililor care se cred stapani pe plantatii si impotriva celor care ar trebui sa-i pedepseasca si n-o fac!
    Total de acord cu tine in privinta asta.
    Numai ca in articol tu te-ai revoltat impotriva aprobarii legii care mie mi se pare o intrare in normalitate. Poate nu o normalitate morala, dar sigur una sociala.
    Si crede-ma, te rog, ca parerea mea a fost doar atat, o parere, nu un atac personal la adresa ta!

    RăspundețiȘtergere
  19. @G.C.M. - mă revolt (şi toată lumea, de altfel) împotriva legii, pentru că ştiu din exemple anterioare că nu se aplică aşa cum e scrisă şi pentru că, după măcel, ca prin minune, nimeni nu mai e tras la răspundere. şi, pe bune acum, degeaba mai sunt traşi la răspundere, în momentul în care faptul e deja împlinit. mai bine previi, decât să tratezi (ca să folosesc un clişeu).

    n-am luat-o ca atac personal. dacă te-aş vedea chinuind un câine atunci da, aş lua-o personal...

    RăspundețiȘtergere
  20. Pai macel s-a facut si pana acum.
    Cu sau fara legea asta, cretinii raman cretini...

    RăspundețiȘtergere
  21. @G.C.M. - asta-i faza: până acum au fost câteva cazuri, pentru că nu aveau "acoperirea" legii; acum, că e legal, nu mai caută nimeni să vadă cum s-a făcut eutanasierea; doar că s-a făcut...

    RăspundețiȘtergere
  22. OK, in privinta asta sunt total de acord cu tine.
    Dar in privinta legii in sine imi pastrez parerea initiala.

    RăspundețiȘtergere
  23. @G.C.M. - legea e una; cum e aplicată, deja e cu totul altceva...

    RăspundețiȘtergere
  24. Si cu asta am reajuns in punctul "0" :d

    RăspundețiȘtergere
  25. @G.C.M. - într-un fel; pentru că cei care au aprobat legea, ştiau că aprobă, de fapt, măcel...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger