.

miercuri, 13 iulie 2011

Curăţenie generală - p. 2

Fac ordine şi disciplină când mă pocneşte. Ultima dată m-a pocnit cu 15 minute înainte de a pleca la serviciu şi nu, nu mi s-a părut bizar. Mi-am montat aspiratorul, l-am folosit conştiincios şi cu sârg, ba chiar am avut timp să-mi fac şi biroul să strălucească. Aşa-mi place mie; să-mi patineze mouse-ul pe el. Mobila, recunosc, o şterg de praf; da' când vine vorba de folosit spray-ul minune, prefer să cer ajutor din afară. Nu de alta, da' mă ştiu. N-am răbdare s-o şterg cu simţ de răspundere, în aşa fel încât să nu rămână urme, şi mă enervez, şi... mă rog; "ajutor din afară" scrie pe ea.

Ei, şi asta se-ntâmplă, zic eu, cam o dată la vreo 3 săptămâni. Dacă se-ntâmplă să stric ordinea şi disciplina mai repede, nu-i bai, îmi încalc regula celor trei săptămâni şi şmotruiesc cu voie bună...

Credeam că persoanele care fac curat mai des de-atât îs legende urbane. Legenda a devenit realitate palpabilă în momentul în care am auzit pe cineva care dă cu aspiratorul de două ori pe săptămână, spală geamurile mai mult de o dată pe lună şi calcă prosoapele. Păi, eu tre' să mă rog de doamna mamă să nu-mi calce decât cămăşile, nu şi blugii. Doamna mamă nu mai calcă cearşafuri din momentul în care a realizat că degeaba le calci; le-ai pus pe pat, te-ai aşezat, bye-bye ore-ntregi de muncă asiduă. Da, ai musafiri, vrei să faci impresie, calci frumos cearşaful; da'n rest? Care-i scopul? Şi prosoapele? Pentru numele divinităţii, de ce ai vrea prosoape călcate? Să fie curate, pufoase şi să miroasă a balsam; în rest, e prosop, nu faţă de masă...

Ca să fie totul complet, am auzit şi de şosete călcate, şi de cearşafuri atât de apretate că nici după o săptămână nu se împrietenesc cu tine, ba chiar şi de pijamale scorţoase, de te taie la guler şi la manşete. Noroc că maniile-mi sunt ştiute şi nu mă trezesc cu gâtul tăiat după o noapte în pijamale proaspăt spălate.

Bine, fiecare cu piticii lui. Da' când aud de pitici la a doua facultate care-i fac pe-ai mei să pară la grădiniţă, mai că-mi creşte inima cât o pâine.

Pân' la următoarea manie, la bună vedere!

5 comentarii:

  1. Aaa, pai mama ma ademeneste la curatenie generala in fiecare sambata.Praful, totusi, se asterne mai des, asa ca ea crede de cuviinta ca e bine ca eu, fiica ei, sa sterg praful, atat sambata, cat si martea si joia.

    Acum s-a mai domolit, inainte o apucau pandaliile urate; daca vedea o scama pe jos, da'i cu aspiratorul.

    Totusi, rasuflu usurata, ca mai am pana sa ajung personajele de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  2. @MusicInfusion - de trei ori pe săptămână? ăsta-i chin curat...

    poate nu ajungi:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu fac curat in casa in fiecare saptamana :"> termin repede, avand in vedere ca ma ajuta si Habiba. Dar totusi nu suntem chiar atat de harnicute incat sa spalam atat de des si geamurile sau sa calcam prosoapele sau sosetele. Ce e drept, ce cam si lipseste timpul...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Chocolate Follie - faci pentru că vrei, nu pentru că e obligatoriu. mă-ndoiesc că e mare tragedie dacă trece o săptămână şi n-ai reuşit să faci curat, nu?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails
 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger